Welke app voor mobiel betalen?

Er zijn verschillende apps waarmee je mobiel kan betalen. De bekendste zijn Payconiq, de app van je bank of Apple Pay en Google Pay.

Payconiq is een populaire en veilige methode om contactloos te betalen. Payconiq werd in heel wat bankapps geïntegreerd. De kans is dus groot dat je de QR-code van Payconiq kan betalen via je eigen bankapp. De meeste Belgische banken hebben een eigen app die mobiel betalen toelaat.

Verschillende van die banken ondersteunen ook Apple Pay en/of Google Pay. Je voegt dan je krediet- en betaalkaarten toe, waardoor je veilig via die app kan betalingen kan uitvoeren. Zowel Apple Pay als Google Pay beschikken over een lijst waar je kan nagaan of je bank ondersteund wordt.

Apple Pay is niet hetzelfde als Apple Wallet, net zoals Google Pay verschilt van Google Wallet. Apple Pay en Google Pay vervangen je fysieke kaarten om zo makkelijker mobiel te betalen, of dat nu in een zaak, online of naar personen is. De Wallet is een soort van beveiligde virtuele portefeuille waar je je bankkaarten, maar ook je identiteitskaart of rijbewijs in kan bewaren. Van daaruit kan je ze dan gebruiken in Google Pay of Apple Pay.

Een andere manier om mobiel te betalen is met Klarna. Met die app betaal je pas dertig dagen na je aankoop. Dat doe je in de app via een bankoverschrijving. Deze app is niet overal en altijd beschikbaar. Ook via PayPal kan je contactloos betalen door een QR-code te scannen. Je hebt er wel een PayPal-rekening voor nodig.


Terug naar overzicht