Wat heb je nodig om met je telefoon te betalen?

Met je telefoon betalen kan op verschillende manieren. Zo kan je met je smartphone contactloos betalen zoals je met een bankkaart zou doen, door het toestel dicht tegen de betaalterminal te houden. Om dat te kunnen doen, heeft je smartphone een NFC-chip nodig. Op die manier kan je, net zoals met je bankkaart, tot vijftig euro contactloos betalen. Voor een hoger bedrag moet je je pincode ingeven.

Heeft je smartphone geen NFC-chip, dan kan je toch met je telefoon betalen. In dat geval heb je een app nodig die mobiel betalen toelaat. Dat kan de app van je bank zijn of een app zoals Google Pay (Android), Apple Pay (alleen voor Apple-toestellen), PayPal of Payconiq. Met zo’n app kan je betalen door een QR-code te scannen.

Zowel een bankapp als een andere betaalapp hebben toegang nodig tot je bankrekening. Let wel, het is mogelijk dat je bank Apple Pay of Google Pay niet ondersteunt.

Als ondernemer, sportclub of horecazaak heb je een vaste of mobiele contactloze betaalterminal nodig. Daar wordt dan een QR-code aan gekoppeld die de klant kan scannen. Je kan ook je betaalmogelijkheden uitbreiden met het RFID-symbool voor contactloze betalen, zodat klanten met hun smartphone kunnen betalen.


Terug naar overzicht