Contactloos betalen

Contactloos betalen gaat snel, heel snel. Zeker voor handelaars die veel kleine bedragen afrekenen is het voordeel aanzienlijk. Contactloze betalingen maken shoppen voor zowel winkeliers als hun klanten eenvoudiger. Zal betalen bij jou binnenkort ook een heel stuk sneller gaan?

Ontdek al onze cashless betaalmethodes 

Contactloos betalen

Hoe werkt contactloos betalen?

Deze betalingsmethode maakt het bestaande proces van betalen met een bankkaart nog eenvoudiger. Vooral voor het afrekenen van bedragen onder de 25 euro gaat het erg snel. De klant hoeft zijn kaart in dat geval enkel dicht bij de betaalterminal te houden om af te rekenen. Er is dan geen pincode nodig. Lange rijen aan de kassa smelten als sneeuw voor de zon dankzij deze tijdswinst. Voor bedragen vanaf 25 euro wordt wel nog steeds een pincode gevraagd.

Steeds meer bankkaarten en betaalautomaten zijn met deze technologie uitgerust. Zie je het contactloos betalen logo staan op zowel de betaalterminal als de bankkaart dan is contactloos betalen mogelijk. Al onze betaalterminals zijn uiteraard uitgerust met deze technologie.

Contactloos betalen Iphone

De technologie hierachter heet Near Field Communication (NFC). Tegenwoordig zijn ook steeds meer smartphones en smartwatches voorzien van een NFC chip. Dit maakt mobiel betalen via Iphone of Iwatch bijvoorbeeld mogelijk. Klanten koppelen eerste hun bankkaart met hun smartphone en daarna laten ze hun bankkaart gewoon thuis.

Voor jongeren is deze manier vaan betalen met een bankkaart of smartphone snel de nieuwe standaard geworden. De groei van contactloos betalen zal zich naar alle verwachtingen doorzetten. Het niet aanbieden betekent dat je klanten zal mislopen.

Niet alleen interessant voor retail sector

Het voordeel voor winkels is zeer duidelijk, maar horeca zaken zijn evenzeer gebaat met een overstap naar contactloos betalen. Waar vroeger het cashgeld vlot over de toog ging, zwaaien jongeren vandaag gretig met hun smartphone om te betalen voor een pint. Deze evolutie valt niet te stoppen dus zorg dat je mee bent.

Op termijn zullen steeds meer mensen hun bankkaart thuislaten. Ze willen contactloos betalen met hun smartphone wanneer ze iets gaan drinken of aankopen gaan doen. Cashgeld laten velen vandaag al achterwege. Het hoeft niet te verbazen dat steeds meer evenementen overstappen op cashless systemen.

Het is met andere woorden nu een goed moment om jouw betaalterminal een upgrade te geven. Hoe vlotter het ontvangen van betalingen verloopt hoe vaker jouw kassa zal rinkelen. Een vlotter systeem dan contactloos betalen vind je nergens.

Sneller afrekenen in jouw zaak?

Wil jij mee zijn met de laatste trends ? Wil je bovendien geen klanten teleurstellen die met de smartphone willen betalen ? Haal dan snel een mobiele betaalterminal van Easy Payment Services in huis. Naast kopen kan je bij ons trouwens ook een betaalautomaat huren. Wie geven jou de scherpste prijzen van de markt.

Heb je vragen over de mogelijkheden van onze toestellen? Neem dan met ons contact op. Wij maken je klaar voor de toekomst!

Nog vragen? Contacteer ons!

Veelgestelde vragen

Hoe betaal je contactloos met bankkaart?

Om contactloos te betalen met je bankkaart, houd je de pas tegen de betaalautomaat. De positie van de lezer kan variëren per automaat. Na het aanraken van de automaat leest deze de chip van je bankkaart voor alle benodigde betalingsgegevens.

Wat is de limiet voor contactloos betalen?

De limiet voor contactloos betalen is verhoogd van 50 naar 150 euro, waardoor consumenten 3 keer 50 euro contactloos kunnen betalen zonder pincode. Bij een vierde betaling van 50 euro moet echter wel de pincode worden ingevoerd, omdat je dan de limiet van 100 euro overschrijdt. Dit is de nieuwe regeling voor opeenvolgende kleine transacties. Dit is de algemene regel maar dit kan verschillen per bank en per gebruiker.

Hoe contactloos betalen met gsm?

Om contactloos betalen met je gsm mogelijk te maken, moet je je instellingen controleren. Ga naar de instellingen van je telefoon en zorg ervoor dat NFC (Near Field Communication) is ingeschakeld. Daarnaast moet je ook een betaal-app zoals Apple Pay of Google Pay installeren en je betaalkaart toevoegen aan de app. Volg de instructies van de app om contactloos betalen met je gsm te activeren.