Cashless betalen

Cashless betalen: hoe werkt het?

Sinds we kennis gemaakt hebben met het corona virus, zijn we sneller geneigd om contactloos te betalen.
We laten het cash geld liever in onze portefeuille zitten of vermijden het helemaal. Cashless betalen is interessant in iedere sector. Het zorgt ervoor dat geld makkelijker over de toonbank gaat. Mensen zijn sneller geneigd om geld uit te geven wanneer het niet fysiek door hun handen gaat.
En dat betekent dat je als ondernemer meer omzet kan genereren.

Cash geld is bovendien behoorlijk vies. Het gaat van hand naar hand en eigenlijk heb je geen idee waar die munten en briefjes overal geweest zijn voor ze in jouw handen terecht komen. Cashless betalen is een hygiënische oplossing in moeilijke tijden. Het is bovendien ook sneller, veiliger en correcter.

Bied jij al cashless betalen aan?

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor cashless betalen?

Er zijn een heleboel redenen om te kiezen voor cashless betaalmogelijkheden. Digitaal betalen biedt namelijk heel wat voordelen ten opzichte van het gebruik van contant geld:

Cashless betaalsystemen

Wanneer je de overstap maakt naar een cashless omgeving of tenminste een less-cash omgeving, dan heb je een ruime keuze aan mogelijkheden die je aan je klanten kan aanbieden. Deze betaalmogelijkheden worden door je klanten en bezoekers al gebruikt en iedereen zal dan ook gretig gebruik maken van de verschillende opties.

Contactloos betalen

Contactloze betalingen zijn op dit moment de meest gebruikte vorm van cashless betalingen. Met een contactloze betaling kunnen klanten hun betaling doorvoeren door hun betaalkaart naast de betaalterminal te houden. Het contact gebeurt via NFC en jouw klanten hoeven in de meeste gevallen hun pincode niet in te geven op de betaalterminal.

Mobiel betalen

Mobiel betalen lijkt op contactloos betalen, maar met deze methode gebruiken je klanten hun smartphone om de betaling door te voeren. Deze betaalmethode is nog veiliger, want klanten hoeven met deze methode nooit hun pincode in te voeren in je betaalterminal. Om mobiel te betalen moeten je klanten hun smartphone tegen de betaalterminal houden. Ze worden meteen doorgestuurd naar de betaal app die ze op hun smartphone geïnstalleerd hebben. Daar kunnen ze de betaling bevestigen en eventueel hun pincode invoeren.

Mobiel betalen
Betaaloplossingen voor horeca: EasyServed

EasyServed

Het EasyServed bestelplatform van Easy Payments is een mobiel bestelplatform dat jij helemaal kan personaliseren. Het platform kan gebruikt worden voor een ruim assortiment aan functies en dus ook om cashless te betalen. Er wordt gebruik gemaakt van een QR-code die je klanten kunnen inscannen. Via die code komen ze op jouw bestelwebsite terecht waar ze jouw menu kunnen bekijken en een bestelling kunnen plaatsen. EasyServed is een complete allround oplossing voor horeca, evenementen, sportclubs, retail en meer.

KNIP app

De KNIP app is een mobiele app die je bezoekers en klanten op hun smartphone kunnen installeren. Deze app vormt een betrouwbare link tussen bijvoorbeeld club cards van sportverenigingen of andere loyalty cards waarmee je betalingen kan doorvoeren. De KNIP app is gratis te downloaden in de app store voor Google en Apple. Het is de ultieme manier voor ouders om de uitgaven van hun kinderen in de hand te houden. Ouders kunnen namelijk exact zien wat hun kind consumeert en hoeveel die daarvoor betaalt. Het opwaarderen van het krediet op de KNIP app gebeurt ook via een mobiele telefoon.

Cashless betalen met Knip App
Payconiq

Betalen met Payconiq

Payconiq is een gratis app waarmee jouw klanten veilig en contactloos kunnen betalen in jouw onderneming. Ze hoeven hun portefeuille niet boven te halen en kunnen met de app op hun smartphone zonder omwegen een betaling doorvoeren. Payconiq werkt met een QR-code. Door jouw QR-code in te scannen met hun betaal app komen ze meteen op de betaalpagina terecht. Het juiste bedrag en jouw bedrijfsgegevens verschijnen op het scherm en je klanten hoeven enkel de transactie te bevestigen.


Cashless betalen op evenementen

Nu we weer events kunnen organiseren, is het hoog tijd om ook hier aan cashless betaalsystemen te denken. Deze systemen bieden namelijk een heleboel voordelen voor je bezoekers, maar ook voor organisatoren. Contactmomenten worden gereduceerd, bestellen wordt makkelijker en wachtrijen aan de kassa worden ingekort.

De mogelijkheden voor evenementen zijn bijzonder uitgebreid:

 • Ticketing en reservering
 • Gepersonaliseerde betaalpasjes
 • Betalingen doorvoeren met een polsbandje
 • Bestellen van drankjes en versnaperingen
 • Afhaalmoment selecteren voor het afhalen van de bestelling
 • En nog veel meer!

Cashless betalen voor sportclubs

Sportverenigingen en sportclubs maken vandaag de dag nog vaak gebruik van cash geld. Ook hier zien we momenteel al een verplaatsing van contante betalingen naar contactloze en cashless betalingen.

Wil jij met jouw sportclub ook beter voorbereid zijn op de toekomst? Aarzel niet langer en ontdek alle voordelen van een efficiënt en cashless betaalsysteem. Easy Payments biedt ook voor sportclubs een interessant aanbod aan betaalmogelijkheden aan.

 • EasyTicketing
 • Gepersonaliseerde clubcards
 • Betaal applicatie voor een handige groepspot
 • Eenvoudig systeem waar iedere vrijwilliger mee aan de slag kan
 • En je raadt het al, nog zoveel meer!

Ook cashless betalingen ontvangen?

Contacteer ons

Meer info voor jouw specifieke sector?