Is Payconiq hetzelfde als mobiel betalen?

De Payconiq-app is een manier om mobiel te betalen. Je kan met de Payconiq-app mobiel betalen door de app te openen op je mobiel toestel of door de QR-code te scannen op je computerscherm, op een document of aan de kassa van een winkel, vereniging, club of horecazaak.

Om Payconiq te gebruiken, moet je de app downloaden, een account aanmaken en de app koppelen met je bankaccount. Klanten van KBC, Belfius of ING die ook de app van die bank op hun smartphone hebben, selecteren hun bank uit de lijst. De Payconiq-app opent daarna je bankapp, waar je gevraagd wordt een pincode in te geven. Dat is de pincode van je bankkaart. Daarna kies je de rekening die je aan Payconiq wil koppelen.

Als je geen klant bent bij KBC, Belfius of ING, moet je manueel je rekeningnummer ingeven. Daarna neemt Payconiq twee eurocent van je rekening om te bewijzen dat het om jouw rekening gaat. Wanneer je rekening geverifieerd is, krijg je een sms. Let wel, de verificatie kan twee werkdagen duren. Daarna krijg je een verificatiecode toegestuurd via sms die je in de app moet ingeven.

Nadat je je e-mailadres bevestigd hebt en Payconiq toegang gegeven hebt tot je camera (nodig om de QR-codes te scannen), kan je met de app aan de slag.

Payconiq wordt gebruikt in winkels, in de horeca en online. Ook huisartsen, kleine zelfstandigen en (sport)verenigingen gebruiken steeds vaker Payconiq nu een elektronische betaalmethode verplicht voorzien moet zijn.


Terug naar overzicht