Betaalsystemen evenementen

Een evenement heeft anderen noden dan een horecazaak of een retailer. Gelukkig bestaan er ook betaalsystemen voor evenementen. Bij Easy Payments trachten we zo goed als mogelijk op de noden van eventorganisatoren te antwoorden. We vertellen je graag meer over cashless betaalsystemen voor jouw evenement.

Bekijk onze betaalterminals 

Betaalsystemen evenementen

Betaalterminal huren

Ook op een festival of evenement betalen bezoekers graag met hun betaalkaart. Dit systeem kennen en vertrouwen ze. Bij Easy Payments bieden we al onze klanten de mogelijkheid om betaalterminals te huren in plaats van te kopen. Huren kan voor een termijn van 1 dag. Zo betaal je nooit te veel voor je betaalterminal.

Door te kiezen voor de klassieke betaalterminal zorg je voor minder cash op jouw event. Dit cashless betaalsysteem draagt zo bij aan de veiligheid. Bovendien zal het veel sneller duidelijk zijn hoeveel jouw evenement of festival heeft opgebracht als de betalingen elektronisch gebeuren. Je hoeft trouwens geen Wifi te hebben op jouw evenement om gebruik te maken van een betaalterminal. Onze toestellen werken met een GPRS-verbinding zodat ze altijd en overal kunnen worden gebruikt. Er is dus geen reden meer om deze vorm van betalen niet aan te bieden aan de bezoekers van jouw evenement.

Moderne betaalsystemen evenementen
#betalen met pas of bandje?

Spreek je over betaalsystemen op festivals, dan kom je snel uit bij het betalen met een betaalpas. Bezoekers krijgen vooraf of aan de ingang een polsbandje waarmee ze overal op het festival of evenement contactloos betalen. Ze zetten vooraf of ter plaatse geld op hun bandje. Doordat elke bezoeker zo’n bandje krijgt, krijg je een volledige cashless betaalsysteem. Je gasten hoeven enkel hun pols langs een betalingssysteem te zwaaien om te betalen. In het verleden is reeds gebleken dat dit de gemiddelde uitgave per bezoeker laat stijgen. Betalen was nog nooit zo gemakkelijk en dus geven bezoekers ook meer geld uit. Een cashless betaalsysteem werkt dus omzetverhogend.

Dit systeem werkt overigens ook zonder Wifi. Wanneer het internet zou uitvallen kunnen festivalgangers dus gewoon blijven betalen. Dit gesloten systeem geeft meteen inzicht in de omzet. Alles gebeurt elektronisch en wordt onmiddellijk geregistreerd. Zo behoud jij het overzicht wanneer het terrein volloopt. De polsbandjes kan je als aandenken meegeven aan de bezoekers. Steeds meer festivals maken gebruik van dit systeem.

Via dit systeem wordt het eenvoudig om vrijwilligers of sponsors te belonen voor hun bijdragen. Je hoeft geen bonnetjes meer uit te delen, maar je zet eenvoudig krediet op hun bandje. Bonnetjes kan je meteen helemaal bannen van jouw evenement. Dit klassiek betaalsysteem evenementen behoort voorgoed tot het verleden met polsbandjes. Door cash en bonnetjes uit te schakelen worden alle wachtrijen meteen een stuk korter.

De voordelen
#van een cashless betaalsysteem

Als het van ons afhangt is muntjes tellen en cash naar de bank brengen binnenkort verleden tijd. Cashless evenementen zullen de norm worden. We sommen de voordelen voor je op.

  1. Het is veilig

Cash kan gemakkelijk gestolen worden. Een elektronisch betaalsysteem op jouw evenement stelt jouw inkomsten veilig na elke transactie. Je moet ook minder uit te geven aan het bewaken van de kassa. Zodra duidelijk is dat er geen geld is op jouw evenement zal je minder mensen met slechte intenties aantrekken.

  1. Je bespaart kosten

Kosten voor de beveiliging van jouw kassa vallen weg. Je hebt ook minder personeel nodig om bijvoorbeeld bonnetjes te verkopen of geld te tellen.

  1. Je verkrijgt waardevolle data

Elke transactie wordt geregistreerd. Zo kan jij bijvoorbeeld zien op welke momenten mensen het meeste geld uitgeven. Deze informatie is waardevol wanneer je in de toekomst opnieuw evenementen organiseert.

  1. Cashless betaalsystemen evenementen verhogen je omzet

Het gemak van betalen zorgt ervoor dat mensen meer geld uitgeven. Je voorkomt zo bijvoorbeeld ook dat mensen te weinig geld meenemen.

Nog vragen? Contacteer ons!