Veilig betalen

Niets is belangrijker dan klanten die veilig kunnen betalen en betalingen die in goede orde worden ontvangen.
We controleren altijd of alle betalingen netjes binnen komen. En dat is belangrijk, want als je groeit wil je er wel zeker van zijn dat alles soepel loopt. Mist er toch een betaling of gaat er iets fout, dan merkt ons systeem dat vanzelf op en gaan wij er voor jou achteraan. Bovendien hebben wij verschillende tools en diensten ontwikkeld om jouw betalingsverkeer nog beter te beveiligen.

Reeds klant of graag klant worden?

Ga naar ons portaal

Risk & Compliance

Om veilig betalen te garanderen dienen wij betalingsfraude bij zowel consumenten als onze eigen klanten te minimaliseren. Om dit te bewerkstelligen is het team van Risk & Compliance continue bezig om malafide ondernemingen en frauduleuze transacties in de kiem te smoren. Dit houdt dus in dat ook jouw onderneming wordt gescreend op mogelijke risico factoren. Op deze manier hoeft de Risk & Compliance afdeling zich enkel nog druk te maken over jouw klanten zodra je bij ons bent aangesloten.

Fraudepreventie

Als webshopondernemer loop je een hoger risico op frauduleuze betalingen dan ondernemers met een fysieke winkel. In een winkel is er altijd een kaart aanwezig waarbij men moet verifiëren met pincode of handtekening. Sommige online betaalmethodes hebben echter geen verificatie waardoor een dergelijke betaling niet altijd gegarandeerd kan worden. Zeker bij creditcardbetalingen komen er wel eens fraudezaken voor. Creditcardfraude in combinatie met chargebacks kan soms voor vervelende situaties zorgen. Om chargebacks en fraude tegen te gaan werken wij met een uniek fraudepreventiesysteem.

In tegenstelling tot onze concurrenten bestrijden wij creditcardfraude met een betrouwbaar geautomatiseerd systeem in combinatie met handmatige checks door onze Risk & Compliance afdeling. Tijdens een eerste controle bepalen wij op basis van de meegestuurde creditcarddata of de transactie betrouwbaar is. Bij een positief resultaat wordt de transactie direct uitgevoerd. Indien er onvoldoende referentiedata beschikbaar is, wordt er een tweede handmatige controle uitgevoerd door één van onze risk medewerkers. Wanneer er twijfel ontstaat over de betrouwbaarheid van de creditcardtransactie wordt er contact met de ondernemer opgenomen voor advies. Uiteindelijk bepaal jij of de creditcard betaling wordt geaccepteerd. Door de combinatie van een automatische analyses en menselijk denkwerk kom je niet voor verrassingen te staan.

3D-Secure

Naast het fraudepreventiesysteem is er nog een andere mogelijkheid om de inkomende creditcardbetalingen beter te beveiligen. Dit op basis van de extra veiligheidscheck ‘3D Secure’. Dit zorgt ervoor dat er bij het afrekenen met een creditcard een extra stap in het betaalproces komt. Deze stap kan per uitgever van de kaart verschillen, vaak gaat het om een extra pincode of wachtwoord.

Door het toepassen van 3D-Secure minimaliseer je de kans op fraude en chargebacks. Dankzij deze extra verificatie wordt er bevestigd dat de daadwerkelijke kaarthouder de transactie zelf heeft afgewikkeld en kan de transactie nooit worden teruggedraaid met de reden ‘ik was het niet’.  Wanneer een creditcardbetaling met een 3D-Secure controle wordt uitgevoerd kan dit dus vergeleken worden met een iDEAL transactie, waarbij ook altijd een extra verificatie nodig is.

Vooralsnog zijn lang niet alle creditcards geschikt om met 3D-Secure te betalen. Bij ons kan je daarom zelf bepalen met welke veiligheidsnorm de creditcardtransacties worden afgewikkeld. Wanneer 3D-Secure als optioneel aan staat wordt de extra stap uitgevoerd indien mogelijk. Kies je ervoor om enkel 3D-Secure betalingen te accepteren, zullen kaarthouders zonder deze functionaliteit niet in jouw webwinkel kunnen afrekenen met hun creditcard. Dit is echter wel de meest veilige optie. Het is tevens mogelijk om 3D-secure in te stellen vanaf een bepaald bedrag.

Nog vragen? Laat het ons weten!