Eenvoudig en veilig betalen bij aspergeteler Jozef Maes

24.07.2020
Eenvoudig en veilig betalen bij aspergeteler Jozef Maes

Aspergeteler Jozef Maes zag zichzelf tijdens de Covid-19 crisis genoodzaakt om van contante betalingen over te stappen op betalingen met de bankkaart en contactloze betalingen. Waar de groenteteler vroeger altijd de seizoensverkoop contant afhandelde, moest hij nu snel een inventieve oplossing vinden voor de huidige situatie. De asperges staken hun kopje al boven het zand en contante betalingen waren plots taboe.

De overstap naar cashless betalingen

Bij de verkoop van seizoensgebonden groenten maken de meeste telers gebruik van contante betalingen. De aankoop van een bancontact betaalterminal is meestal overbodig gezien zij maar enkele maanden per jaar betalingen ontvangen. Daarom had Jozef Maes geen enkele reden om over te stappen op cashless betalingen. De Covid-19 crisis gooide roet in het eten en zijn makkelijke betaalsysteem, dat al jarenlang vlekkeloos verliep, was plots niet meer goed genoeg. Plots was de overdracht van cash een risico en mensen die bankbiljetten en muntstukken uitdeelden, werden met een vreemde blik aangekeken.

Een bancontact huren voor tijdelijke verkoop

Gezien de aspergeverkoop slechts enkele maanden per jaar gebeurt, is een betaalterminal kopen niet altijd de ideale oplossing. Easy Payment Services biedt hier een geweldig alternatief door betaalsystemen te verhuren per dag, per week, per maand, … Een betaalautomaat huren voor korte termijn was dus geen probleem!

In het geval van de aspergekwekerij van Jozef Maes ging het om enkele maanden. Zo’n 3 maanden lang worden er asperges verkocht en voor die periode gebruikte de aspergeboer dan ook de betaalterminals van Easy Payment Services.

“Het huren ging erg vlot. We kregen de betaalterminal snel geleverd en het toestel was erg makkelijk om mee te werken. Volgend jaar willen we opnieuw met hetzelfde systeem werken!”

Enthousiaste klanten

Ook de klanten die asperges kochten bij Jozef, waren laaiend enthousiast over het initiatief. Sommige klanten brachten nog steeds cash geld mee en konden dat in een doosje achterlaten. De meeste klanten waren echter enthousiast over de verbetering in service en betaalden erg graag met de kaart voor hun aankoop.

Het zien van zo veel enthousiaste klanten zette Jozef ertoe aan om zijn beslissing door te voeren naar de volgende seizoenen.

“Nu we gemerkt hebben hoe vlot het werkt en hoe enthousiast onze klanten waren over de nieuwe betaalmogelijkheid, willen we zeker niet meer terug naar de oude methode.”

Hygiëne en de behandeling van voeding

 In de sector van verse groenten is het erg belangrijk dat er hygiënisch gewerkt kan worden.

“Als aspergeteler kan ik het risico niet nemen om cash geld aan te nemen en daarna weer aan de slag te gaan met de asperges. Het gaat hier over voeding en ik wil geen enkel risico lopen om mijn klanten in gevaar te brengen. De cashless betalingssystemen zijn de ideale oplossing voor ondernemers in mijn sector.”

Ook op zoek naar een tijdelijke betaaloplossing?

Ben je voor jouw onderneming op zoek naar een tijdelijke betaaloplossing? Een bancontact huren is een goede oplossing voor telers van seizoensgebonden groenten, maar ook voor organisatoren van evenementen of andere opdrachten van korte duur. Vind je de aankoop van een betaalterminal te duur voor de periode waarin jij het toestel nodig hebt? Dan is het huren van een betaalsysteem de perfecte oplossing.

Bekijk de mogelijkheden in onze webshop of neem contact met ons op voor meer informatie.

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons