Cashless payment

Snel, veilig en makkelijk betalen op festivals en andere evenementen? Kies voor een cashless payment systeem bij Easy Payments. We vertellen je er graag meer over!

Ontdek al onze cashless betaalsystemen 

Cashless payment

Cashless payment, wat is het?

In een maatschappij waar minder en minder openbaar geld in omloop is wint cashless payment enorm aan populariteit.

Eigenlijk is het principe eenvoudig. De bezoekers van jouw evenement krijgen een armbandje met daarin een chip verwerkt. Die chip is gelinkt aan een account waar de klant elektronisch geld op zet.

Wil je betalen? Dan volstaat het om de armband tegen een chiplezer te houden. Vervolgens wordt het bedrag van het account van de klant op jouw rekening gestort. Cashless payment is een bijzonder snelle, efficiënte en veilige manier van betalen.

Aanbod betaalterminals

De voordelen voor de klant

Voor de festivalbezoeker is zo’n cashless payment systeem heel handig. Wil die iets eten of drinken? Gewoon de chip even tegen de lezer houden en het bedrag wordt afgehouden. Gedaan met iedere keer de portefeuille bovenhalen. Je geldbeugel zit in je armband dus je houdt je handen vrij. Bovendien gaat de betaling heel snel waardoor de wachtrijen aan de kraampjes korter worden.

Via onze mobiele app ziet de gebruiker ook het saldo van het account. Beetje aan de lage kant? Met je mobiele telefoon kan je het bedrag meteen aanvullen. Je houdt mooi het overzicht over je uitgaven en zal je geld of bankkaart niet meer verliezen op de festivalweide. Met een gepersonaliseerde armband maak je er ook nog een gegeerd souvenir van.

De vele voordelen voor de organisator

Voor jou als organisator heeft het systeem nog meer voordelen. Het is veilig, alle inkomsten komen elektronisch bij jou terecht en je houdt een overzicht over alle betalingen. Als je het wenst kunnen we cashless betalen ook uitbreiden met een voorraadmodule of met de optie om per chip facturen op te maken voor betaling nadien. Flexibiliteit troef dus.

Maar er zijn nog meer praktische voordelen. Stel: je wil je vrijwilligers en VIP’s enkele drankbonnetjes aanbieden. Je laadt een vooraf bepaald bedrag op de chip en ze kunnen er probleemloos mee betalen. Is het bedrag verbruikt? Dan kunnen ze zelf makkelijk de rekening aanvullen.

Bovendien geven gebruikers met een cashless payment system gemiddeld tot 20% meer uit aan eten en drinken op een evenement dan bij klassieke betaalsystemen. En dat is dan weer mooi mee genomen voor jou. Ook alle data worden bijgehouden. Zo weet je precies waar, hoeveel en aan wat de mensen geld spenderen. Met die gegevens kan je aan de slag om je evenement later te optimaliseren.

Kies je voor cashless payment, dan kies je voor een vlot en veilig verloop van de transacties. Je geeft de bezoeker een transparant systeem en je wordt daar ook voor beloond want de klant is bereid meer uit te geven.

Zoek je een oplossing voor jouw evenement en wil je meer weten over de cashless payment systemen? Contacteer ons voor een aanbod op maat van jou project!

Nog vragen? Contacteer ons!