Betaalmogelijkheden webshop

Je kent kredietkaarten zoals Visa en Mastercard. Dit zijn lang niet de enige betaalmogelijkheden voor webshops.
Een slimme ondernemer biedt zo veel mogelijk opties aan voor zijn webshop. Hoe meer betalingsopties je beidt, hoe minder klanten zullen afhaken bij het afrekenen.
Welke betalingsopties bestaan er? En welke manieren van betalen moet je zeker opnemen in jouw webshop.

De meest gebruikte
online betaalmogelijkheden webshop

De volgende vijf opties bieden jou als handelaar de meeste zekerheid.
Betalen via deze manieren gaat snel en eenvoudig.
Het geld wordt quasi onmiddellijk naar jouw rekening overgeschreven. De kosten zijn beperkt.

1. Kredietkaarten

Kredietkaarten zoals Visa en Mastercard zijn internationaal de meest gebruikte online betaalmethode. Wanneer deze worden aangeboden kan je meteen een groot aantal internationale klanten bereiken. Deze moet je aanbieden.

2. Bancontact

Bancontact is in België de meest voorkomende manier van betalen. Belgische consumenten betalen met een bankkaart van hun eigen bank. Wie geen kredietkaart heeft kan zo toch eenvoudig online afrekenen.

3. IDEAL

iDEAL is gezamenlijk ontwikkeld door de grootste Nederlandse banken. Wil je Nederlandse klanten naar jouw webshop halen? Bied dan zeker iDEAL aan. In Nederland is online betalen via iDEAL de standaard. De gebruiker betaalt via zijn eigen vertrouwde bankapplicatie.

4. Giropay

Giropay is de Duitse tegenhanger van iDEAL. De meeste Duitse banken ondersteunen deze manier van betalen. Giropay aanbieden betekent 80 miljoen Duitsers die op een vertrouwde manier kunnen betalen. Met Giropay laat je ook jouw Duitse klanten gebruikmaken van hun eigen bankomgeving.

5. Sofort banking

Ook SOFORT overkoepelt heel wat banken. Ze doen dit in 8 verschillende landen waaronder België, Nederland en Duitsland. Consumenten loggen in met dezelfde gegevens als hun eigen bank net zoals iDEAL en Giropay. Wordt gebruikt door 20 miljoen Europeanen.

Bekijk onze online betaalmogelijkheden


Integreren die methoden!

Easy Payments kan alle bovenstaande opties op vlak van betaalmethodes webshop integrerenDoor zo veel mogelijk opties toe te laten zullen meer mensen over gaan tot betalen. Een te beperkt aanbod van online betalen zorgt ervoor dat bezoekers jouw webshop verlaten zonder af te rekenen.

1. SEPA-incasso/Domiciliëring

Voor wie abonnementen verkoopt via zijn webshop is SEPA-incasso één van de belangrijke betaalmogelijkheden voor jouw webshop. Jouw klant geeft toelating om op regelmatige basis een bedrag van zijn/haar rekening te halen. Dit systeem is in 34 landen beschikbaar. Onder andere de landen van de Europese Unie zijn bij SEPA aangesloten. Een SEPA-overboeking kan ook gebruikt worden voor een éénmalige betaling. SEPA staat voor Single Euro Payments Area.

2. Nog meer klanten bereiken met achteraf betalen

Veel ondernemers huiveren bij de gedachte om achter betalen toe te laten op hun webshop. Er ontstaat een risico op wanbetaling. Wat doe je als een consument iets ontvangt en nooit betaalt? Toch is er een goede reden om je klant pas te laten betalen na ontvangst. Een groot aandeel van consumenten gaat pas over tot een online aankoop als ze achteraf mogen betalen. Door achteraf betalen toe te laten zal de omzet van jouw webshop stijgen. Online shoppers waarderen deze extra service. Een deel van jouw klanten wil een product eerst zien voor ze betalen.

Het risico op wanbetaling doorschuiven.

Bedrijven zoals In3, Afterpay of Billink nemen (tegen betaling) het risico dat ontstaat bij achteraf betalen van jou over. Zij zorgen ervoor dat jij altijd je geld krijgt. Zo kan je met een gerust hart je bestelling laten vertrekken. Deze bedrijven voeren een controle uit op de klant. Schatten zij het risico op wanbetaling voor een bepaalde klant te hoog in dan zullen zij de klant weigeren.

3. Minder populaire betaalmogelijkheden

PayPal

Een minder gebruikte online betaalmethode, maar toch de moeite waard! Via PayPal kan je afrekenen met een e-mailadres en een wachtwoord. Wereldwijd wordt PayPal gebruikt door 277 miljoen mensen uit meer dan 200 landen. Zeker de moeite waard!

American Express

American Express is wereldwijd een bijzonder bekend merk van kredietkaarten. Gebruikers kunnen overal ter wereld veilig online betalen. Bovendien zijn de gebruikers vaak kapitaalkrachtige mensen uit het bedrijfsleven. De gemiddelde American express kaarthouder geeft graag geld uit. Is jouw webshop internationaal gericht? Dan is American Express aanbieden aangeraden.

4. Bedenkelijke betaalmogelijkheden webshop

Cryptocurrency

Digitale munteenheden worden door velen gezien als de toekomst van online betalingen. Ze vallen buiten het klassieke bancaire systeem en de technologie erachter biedt veel perspectieven. Betalingen kunnen in theorie bijzonder veilig worden uitgevoerd. Daarnaast vormen landsgrenzen geen probleem.

Maar er zijn minstens evenveel tegenstanders als voorstanders. De waarde van deze virtuele munten schommelt hard. Vandaag hebben weinig mensen vertrouwen in deze betalingsmethode. Als er iets misloopt kan je geen beroep doen op een helpdesk. Bekende voorbeelden zijn de Bitcoin en de Libra van Facebook.

Nog vragen? Contacteer ons!