Betaalmethodes webshop

Online bestaan er nog meer betaalmogelijkheden dan offline. Bepaalde betaalmethodes niet aanbieden op jouw webshop kan leiden tot omzetverlies. Iedere klant heeft zijn favoriete manier om online te betalen.
Wanneer jij deze niet aanbiedt dreigt de klant naar een andere webshop te gaan.

E-commerce aanbod 

Welke methodes op jouw webshop?
Klant is koning!

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Zodra je de voorkeuren van je doelgroep kent, open je de deuren naar meer omzet. Wat betreft betaalmethodes voor jouw webshop geldt dit ook. Jij moet de voorkeuren van jouw klanten kennen om online betalen eenvoudig te maken.

 

1. Ken jouw klantenbestand

Het is dus belangrijk om jouw doelgroep voor ogen te houden. Wanneer een klant met op de voor hem vertrouwde manier kan afrekenen vergroot je de kans op een aankoop. Als jouw klant via PayPal wil betalen, maar deze mogelijkheid niet terugvindt op jouw webshop vergroot de kans dat hij/zij afhaakt. Online shoppers volgen de weg van de minste weerstand. Een betaalmethode waar ze niet mee vertrouwd zijn veroorzaakt verzet. Als jouw concurrent wel PayPal aanbiedt, dan kiest jouw klant waarschijnlijk voor deze webshop. Dring jouw voorkeur niet op.

2. Biedt voldoende betaalmethodes

Welke betaalmethoden moet je aanbieden op jouw webshop? Ons antwoord,… zoveel mogelijk. Extra betalingsmogelijkheden toevoegen aan jouw webshop is een kleine moeite. Bovendien betaal je bij Easy Payments geen extra kosten voor het aanbieden van meer betalingsmogelijkheden. Wij maken overigens geen geheim van onze tarieven voor e-commerce.

Zeker voor webshops die een internationaal publiek willen aanspreken is het belangrijk voldoende opties te bieden. De verschillen tussen landen kunnen groot zijn. Nederlandse klanten kiezen resoluut voor iDEAL, Duitse klanten houden vast aan Giropay en Belgische consumenten betalen het vaakst met bancontactSofort banking is een andere populaire optie binnen Europa. Met deze betaalmethodes kunnen klanten via hun eigen bank aankopen doen.

Reiken jouw ambities verder dan Europa? Dan zijn kredietkaarten zoals American Express, VISA en Mastercard een must. Zeker VISA is wereldwijd een van de meest gebruikte online betaalmethodes voor webshops.

Bij Easy Payments leveren wij grote inspanningen opdat al jouw betalingsverkeer veilig verloopt. Zo kan jij op beide oren slapen terwijl je geld verdient met je webshop. Hoeveel betaalmethodes je ook kiest, wij blijven jouw aanspreekpunt voor vragen over betaalmogelijkheden op jouw webshop.

Betaalmogelijkheden webshop

3. Achteraf betalen voor online aankopen

Één van de nadelen van online shoppen voor consumenten is dat ze hun aankoop niet kunnen zien. Dit zorgt voor weerstand bij de klant. En weerstand zorgt ervoor dat consumenten afzien van hun online aankoop. Klanten achteraf laten betalen lost dit probleem op. Door jouw klanten achteraf betalen aan te bieden doen ze hun aankopen zonder angst voor miskopen. Wie achteraf betalen aanbiedt bereikt onmiddellijk een groter publiek.

Easy Payments biedt Afterpay, Billink en Capayable aan als mogelijke partners om achteraf betalen mogelijk te maken in jouw webshop. Zij voeren een kredietcheck uit op jouw klanten. Een klein deel van hen zal geweigerd worden. Voor deze klanten wordt her risico op wanbetaling te hoog ingeschat. Als er toch nog klanten niet zouden betalen, nemen zij het betaalrisico over. Deze dienst aanbieden op jouw webshop is niet gratis maar de extra omzet compenseert de kosten.

Welke betaalmethodes je ook aanbiedt voor jouw webshop, Easy Payments zorgt voor een eenvoudige implementatie en uitgebreide rapportagemogelijkheden. Wij zijn de payment service provider met de scherpste tarieven. Dit doen wij zonder verdoken kosten en uitstekende service.

4. Te onthouden

Door voldoende betaalmethodes aan te bieden verhoog je jouw omzet. Zo kiezen klanten zelf de manier van betalen die zij vertrouwen bij hun online aankopen. Jouw webwinkel zal beter scoren per extra betalingsoptie. Zelfs wanneer slechts 2% van jouw klanten zou kiezen voor bijvoorbeeld American Express, dan nog is het de moeite om dit aan te bieden. Je omzet zou zelfs meer dan 2% kunnen stijgen. Bepaalde creditcards worden vaker gebruikt door een welgesteld publiek. Van een American Express kaarthouder weten we dat die gemiddeld meer uitgeeft.

Biedt dus zo veel mogelijk opties aan. Jij bent misschien niet vertrouwd met PayPal, toch gebruiken meer dan 277 miljoen mensen uit meer dan 200 miljoen landen deze manier van online betalen. Elke extra betalingsmethode verhoogt jouw omzet.

Nog vragen? Contacteer ons!