SOFORTbanking accepteren?
Kies onze internetkassa.

Internetbankieren met SOFORTbanking is een betaalmethode waarbij consumenten vanuit verschillende landen kunnen betalen via hun eigen vertrouwde bankomgeving. Dit maakt deze betaaloplossing dus een vergelijkbaar variant op iDEAL (Nederland) en Bancontact (België). SOFORTbanking is voornamelijk populair in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en België wordt deze betaalwijze steeds populairder.

 

 

Bereik miljoenen klanten in de EU

Wanneer jouw klanten in de webshop vanuit heel Europa komen is SOFORTbanking de ideale betaaloptie om in jouw shop aan te bieden. Doordat SOFORTbanking beschikbaar is in zeven verschillende landen wordt het betaalsysteem ondersteund door 20.000 verschillende banken in de EU. Rekeninghouders van al deze banken kunnen dus gebruik maken van deze betaalservice in jouw webshop.

Risico’s bij SOFORTbanking

Een betaling via SOFORTbanking is feitelijk een SEPA banktransfer betalingen. Hierdoor kan het voorkomen dat een betaling niet daadwerkelijk wordt ontvangen. Om te voorkomen dat jij goederen of diensten levert zonder de betaling te ontvangen monitoren wij de ontvangsten voor jou en stellen wij jou op de hoogte zodra de betaling in goede orde is ontvangen. Wanneer een betaling na uiterlijk tien werkdagen na uitvoeren van de transactie nog steeds niet is ontvangen stellen wij jou hier eveneens van op de hoogte. Het is dus belangrijk om de status van deze betalingen goed in de gaten te houden voor het moment van uitleveren.

Risico’s verlagen

Om de risico’s van deze betaalmethode zo veel mogelijk te beperken bieden wij een aantal ondersteunende opties. Zo is het bij ons mogelijk om het moment van uitleveren van orders te vertragen totdat de betaling daadwerkelijk is ontvangen. In het Admin Panel kan je zelfs instellen vanaf welk bedrag je de uitlevering wilt vertragen. Zo kan je orders van lage bedragen direct laten leveren en grote bestellingen laten vertragen totdat het geld daadwerkelijk binnen is.

Wanneer een betaling niet bij ons binnenkomt wordt er automatisch een aanmaning richting de bank van de betaler verstuurd. In feite is de koop gesloten wanneer een betaling via SOFORTbanking is uitgevoerd en dient de vordering te worden voldaan. Over het algemeen komen openstaande betalingen daarom alsnog bij de ondernemer terecht. Tot die tijd worden de rekeninggegevens van de klant op een zwarte lijst geplaatst waardoor deze niet nogmaals een bestelling kan uitvoeren.

 

↞ Ga terug naar overzicht 

Nog vragen? Laat het ons weten!