Apple Pay

Wil jij jouw klanten een makkelijke betaalmethode aanbieden die veilig, hygiënisch en ook snel werkt? Zorg dat je klanten niet langer op zoek hoeven te gaan naar hun portemonnee en laat hen betalingen uitvoeren met hun smartphone of smartwatch. Apple gebruikers en iPhone eigenaars kunnen makkelijk gebruik maken van Apple Pay op hun mobiel toestel. In dit artikel lees je alles wat je moet weten om met Apple Pay aan de slag te gaan.

Cashless betalen 

Wat is Apple Pay?

Apple Pay is een mobiele betaaldienst van Apple waarmee iPhone of MacBook gebruikers snel, makkelijk en veilig betalingen kunnen doorvoeren vanuit hun beveiligde Apple betaalaccount.
Het is beschikbaar bij online winkels, maar ook in fysieke winkels waar een compatibele betaalterminal is geïnstalleerd of aan bancontact automaten.

Om met ermee te betalen, moet je klant beschikken over een Apple Pay account waar een betaalmethode aan verbonden is. Die betaalmethodes zijn erg ruim. Er kan een gewone bankkaart aan gekoppeld worden, maar ook een kredietkaart, PayPal of een buitenlandse bankrekening. De mogelijkheden zijn erg breed

Hoe werkt het?

Met een iPhone of Apple Watch kun je overal Apple Pay gebruiken om betalingen door te voeren. Je kunt de app instellen zodat die samenwerkt met de betaalmethode van jouw keuze. Zo kan je jouw gewone bankkaart aan de app koppelen, maar je kunt ook een buitenlandse bankkaart of een Paypal Account met je Apple Pay app connecteren.

Nadat je de app hebt ingesteld om te werken met de betaalmethode van jouw keuze, kan jij hem altijd en overal gebruiken om betalingen te doen. Overal waar je het icoontje “Contactloos betalen” ziet staan, dan kan jij mobiel betalen met jouw smartphone of smartwatch. Ontgrendel je telefoon en houd deze in de nabijheid van de lezer voor contactloos betalen. Op je scherm verschijnt het betaalscherm en een duidelijke ‘Gereed’, wanneer de betaling is doorgevoerd.


Voordelen

Het aanbieden van de betaaldienst van Apple heeft een heleboel voordelen, zowel voor jou als voor je klanten. Betalen wordt namelijk veel sneller en makkelijker, zonder toegevingen te doen op gebied van veiligheid. In je webwinkel zorgt een ruim aanbod aan betaalmogelijkheden voor een grote klanttevredenheid. Ook in je fysieke handelszaak zorgen extra betaalmogelijkheden voor veel tevredenheid en loyaliteit bij jouw bezoekers en klanten.

 • Snelle en makkelijke betaalmethode
 • Voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
 • Klanten hebben altijd hun smartphone of smartwatch bij de hand
 • Er gaat geen geld van hand naar hand: hygiënisch
 • Beschikbaar op het web en in fysieke winkels
 • Het gebruik van Apple Pay is gratis

Contactloos betalen

Apple Pay is de ultieme manier om contactloos betalen te integreren in je dagelijkse levensstijl. Je hoeft niet langer je portemonnee boven te halen en doorheen je bankkaarten te zoeken. Je bereikt het meeste met een minimum aan contact. Door simpelweg je telefoon te ontgrendelen en deze naar de contactloze betaalterminal te houden, zorg jij ervoor dat je niets hoeft aan te raken!


Apple Pay in België

Sinds enige tijd is Apple Pay ook in België beschikbaar. We hebben er wat langer op moeten wachten dan sommige andere landen, maar de betaaldienst is nu beschikbaar in ons land. De meeste Belgische banken zaten net zo enthousiast te wachten op deze vooruitgang als jij. Daardoor zijn de meeste van deze banken dan ook te gebruiken met de app.

1. Welke banken bieden het aan in België?

Bijna alle Belgische banken bieden Apple Pay aan. De meeste banken vereisen wel nog een bevestiging in hun eigen app. Dat doe je via de instellingen van je banking app, waar je de mogelijkheid hebt om aan te vinken dat je er gebruik van wil maken van. Deze banken bieden alvast de betaaldienst van Apple aan:

 • Aion
 • BNP Paribas
 • Bunq
 • Citibank
 • Curve
 • Fintro
 • Hello Bank
 • KBC
 • Monese
 • N26
 • Revolut
 • Transferwise

2. Welke winkels aanvaarden het in België?

Je kunt met Apple Pay betalen in de meeste Belgische winkels en ook in winkels in het buitenland. Iedere betaalterminal die het welbekende icoontje voor contactloos betalen vertoont, laat ook toe dat je ermee betaalt. Bij de meeste webshops en online winkels staat het tussen de betaalmogelijkheden, zowel voor Belgische als internationale webshops.

3. Welke bankkaarten kan je gebruiken met Apple Pay?

Je kunt Apple Pay gebruiken met een debet betaalkaart of met een kredietkaart. Je kunt bovendien zo veel kaarten toevoegen als je zelf wil. Jij kiest je favoriete kaart die dan als standaard kaart wordt aangeduid.


Apple Pay aanbieden als ondernemer

Wil jij, als ondernemer, de betaaldienst van Apple aanbieden aan je klanten? Door het toe te voegen aan de betaalmethoden in je fysieke of online winkel biedt je een interessante extra aan die je klanten zonder twijfel op prijs zullen stellen.

1. In jouw webwinkel

Wil je Apple Pay activeren zodat klanten die een online bestelling plaatsen, meteen met hun smartphone of online Apple account de betaling kunnen doorvoeren? Dat kan! Je kan deze betaalmogelijkheid in de instellingen van je account bij Easy Payments activeren. Nadat je deze optie geactiveerd hebt, verschijnt de betaalmogelijkheid ook voor je klanten. Verder verandert er in principe weinig voor jou als ondernemer! Je blijft je betalingen op dezelfde manier ontvangen als voordien.

2. In jouw fysieke winkel

Ook in je fysieke winkel kan je Apple Pay aanbieden aan je cliënteel. Onze betaalterminals ondersteunen NFC betalingen en contactloze betalingen. Daar hoort betalen met Apple bij. Klanten kunnen dus probleemloos betalingen doorvoeren door hun smartphone naast de betaalterminal te houden in plaats van hun betaalkaart.


Veelgestelde vragen

Wanneer je voor het eerst gebruik maakt van Apple Pay, zit je gegarandeerd met een heleboel vragen. Die beantwoorden we dan ook graag voor je!

1. Hoe zet ik het op mijn smartphone?

Apple Pay werkt enkel op smartphones van Apple. Je hoeft de app dan ook niet apart te installeren. Alles wat je nodig hebt, is al standaard aanwezig op je smartphone.

2. Waar vind ik het op mijn smartphone?

Iedere iPhone is standaard uitgerust met de Wallet app. Deze applicatie staat tussen je andere applicaties. Je gebruikt de Wallet app om Apple Pay te activeren. In de Wallet app druk je op het PLUS icoontje om een nieuwe betaalkaart toe te voegen. De meeste Belgische banken vereisen ook een bevestiging in hun eigen betaal app.

3. Hoeveel kost het?

Apple Pay is een gratis service voor Apple gebruikers, ongeacht of je een iPhone hebt of een Macbook computer.

4. Tot welk bedrag kan je ermee betalen?

Je kan ieder bedrag betalen met Apple Pay.

Vanaf een bepaald bedrag kan het gebeuren dan je op het scherm van je smartphone het bedrag moet bevestigen. Dan doe je op je eigen toestel met je vingerafdruk, je Face ID of je PIN code. Je hoeft nooit de betaalterminal te gebruiken om je PIN code in te voeren.

5. Is Apple Pay veilig?

Apple draagt veiligheid en privacy hoog in het vaandel. De ontwikkelaars van deze betaalmethode hebben dan ook alles in het werk gesteld om de app helemaal veilig te versleutelen. Er zijn bovendien ook enkele extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat niemand onrechtmatig aan jouw bankgegevens kan en dat er niemand met jouw app kan betalen zonder jouw toestemming!

Zo kan je alleen met jouw iPhone betalen nadat je het toestel hebt ontgrendeld met je vingerafdruk of Face ID. Ook betalen met je smartwatch is enkel mogelijk wanneer jij het horloge om je pols hebt.

Meer informatie over de mogelijkheden van Apple Pay?

Is je interesse gewekt en wil jij de betaaldienst van Apple ook aanbieden in jouw onderneming? Al onze betaalterminals ondersteunen deze betaalmethode. Ook onze online oplossingen zijn uitgerust om betalingen van deze betaalmethode te ontvangen. Je kunt dus meteen van start gaan!

↞ Ga terug naar overzicht 

Nog vragen? Contacteer ons!