Achteraf betalen
betekent meer omzet

Een webshop laten groeien is moeilijker dan het lijkt. Achteraf betalen toelaten helpt je meteen een heel stuk verder. De vooropgestelde groeicijfers waarmaken is lastig. Waar grote webshops het vertrouwen van de consument al gewonnen hebben, is de opstart van een nieuwe webshop vaak een worsteling.

Overzicht betaalmethoden

 

#Onmiddellijke omzetstijging

Het lijkt onbegonnen werk om het vertrouwen van de onlineconsument te winnen. De moderne internetgebruiker is kritisch voor de webshops waar hij winkelt. In veel gevallen wil hij zijn aankoop eerst zien, voelen en testen voor hij de euro’s laat rollen. Hoewel elke online betaalmethode zijn voordelen heeft stellen ze de consument onvoldoende gerust.

 

Is jouw webshop klaar voor meer bestellingen?

Ontdek wat het integreren van onze nieuwe betaalmethodes voor jouw webshop kunnen betekenen. Achteraf betalen is dankzij Easy Payment Services nu ook in België verkrijgbaar.

 

1. Meer voordelen voor jouw webwinkel

 

Achteraf betalen

2. Geen risico voor de koper, meer bestellingen

Hier komt achteraf betalen goed van pas. Door deze betaalmethode toe te laten kunnen consumenten het product eerst aanraken voor ze hun portefeuille boven halen. Dit verlaagt de drempel om een online aankoop te doen. De consument neemt geen enkel risico door voor achteraf betalen te kiezen. Tal van voorbeelden bewijzen dat de omzet van webshops onmiddellijk stijgt. Die omzetgroei heeft 2 oorzaken. Dit zijn de hogere conversie en de hogere waarde per bestelling.

 

3. Hogere conversie

Online shoppers haken niet meer af vlak voor de aankoop want het is mogelijk de producten eerst uit te testen. Bovendien is er op het moment van de aankoop ook geen gedoe met pincodes of het ingeven van creditcardgegevens. Met achteraf betalen zet je de deur wagenwijd open voor nieuwe bestellingen. Niemand zal nog struikelen over de aankoopdrempel. De mogelijkheid om te retourneren vormt een geruststelling.

 

 

4. Hogere waarde per bestelling

Naast de hogere conversie zien we een hogere gemiddelde waarde per bestelling. Klanten geven meer uit. Hoewel hun loon nog niet gestort is hebben ze de gemoedsrust om een grote bestelling te plaatsen. Ze weten dat ze later mogen betalen en dat ze kunnen retourneren.

Doordat de klant pas na zijn aankoop moet betalen heeft hij een hoger budget om uit te geven. Jij ontvangt met 100% zekerheid het bedrag van de bestellingen die niet werden geretourneerd.

In de praktijk komt retourneren niet noodzakelijk vaker voor bij achteraf betalen in vergelijking met ander betalingsmethoden. De optie om te Retourneren is vooral een geruststellende gedachte. Klanten worden bovendien steeds gescreend vooraleer betalen wordt toegestaan. Een klein aantal klanten met een hoger risico zal deze betaalmethode dus niet krijgen.

Achteraf betalen in jouw webshop?

Contacteer ons

Easy Payment Services
#voorloper op vlak van achteraf betalen

Nederlanders kiezen steeds minder voor directe betaalmethodes zoals bancontact. In België wordt een gelijkaardige tendens steeds duidelijker. Achteraf betalen is de snelst groeiende betaalmethode in de Benelux. Wij halen de mosterd uit Nederland om de webshops van onze Belgische klanten een stevige boost te geven.

Zonder risico

Webshops die achteraf betalen aanbieden hoeven zich geen zorgen te maken over de betaling. Aanbieders van deze betaalmethodes verzekeren dit risico. Het bedrijf achter de webshop zal altijd een betaling ontvangen. De hogere omzet is zo gegarandeerd.

Grootste aantal achteraf betalingsmogelijkheden

Easy Payment Services heeft een exclusief partnership met PAY. Zij zijn een pionier in Nederland op het vlak van betalingssystemen. Easy payment Services neemt deze rol van pionier over voor de Belgische markt. Inzetten op innovatie vormt al 20 jaar onze strategie. Door onze ervaring te combineren met de kennis van PAY bezitten wij een hele hoop knowhow om achteraf betalen ook in jouw webshop te implementeren.

Onze jarenlange inzet op innovatie maakt van ons een voorloper op vlak van achteraf betalen. Geen enkele andere payment service provider in België biedt zoveel van deze betaalmogelijkheden aan. Easy Payment Services kan jou verder helpen bij het implementeren van deze nieuwe aanbieders.

Bekijk alle betaalmogelijkheden

Go!

Afterpay (Riverty)

Afterpays kent zijn roots bij onze noorderburen maar ook in België groeien ze sterk. Alles bij elkaar bieden ruim 5000 webshops Afterpay aan als betaalmethode. Ze hebben dus een hoop ervaring waarop ook jij een beroep kan doen.

 

AfterPay

Afterpay (Riverty) heeft een app. Deze app voorziet klanten van een overzicht van alle openstaande betalingen. Zo ziet jouw klant snel of hij nog meer dingen kan aankopen in jouw webshop. Dit draagt bij aan de positieve gebruikerservaring die zal afstralen op jouw webshop.

Afterpay legt straffe cijfers op tafel. Webwinkels die achteraf betalen aanbieden via Afterpay kennen een gemiddelde omzetstijging van maar liefst 15%. Deze stijging is te wijten aan een 10% hogere conversie en een 20% hogere waarde per bestelling. Afterpay belooft dus een grote return on investment.

Een bijkomend voordeel van Afterpay is de internationale expansie. Momenteel is Afterpay eveneens beschikbaar voor klanten uit onder andere Duitsland en Scandinavië.

Klarna

Klarna zag het levenslicht in 2005 in Stockholm. In 2014 slokten ze het Duitse SOFORT op en zo werden ze marktleider op vlak van online betalen.

 

Online betalen met Klarna

Klarna minimaliseert het aantal kliks dat nodig is om tot een aankoop over te gaan. Vooral op mobiele apparaten zoals smartphones heeft dit een grote invloed op de verkoop.

Ze gaan resoluut voor een “Smooth” shopervaring door verschillende betalingsopties te integreren op één plaats. Jouw klant logt eenvoudig in bij zijn eigen bank, met zijn eigen bankgegevens, in de app. Alles voelt daardoor bijzonder vertrouwd.

Deze shop-ervaring wordt voortdurend geanalyseerd. Hun experts bestuderen zorgvuldig met welke wijzigingen hun klanten meer omzet kunnen halen. Zo haal jij steeds het meeste uit jouw webshop. Klarna toevoegen aan jouw internetkassa is bijzonder interessant.

Billink

Net zoals Afterpay ontstond Billink in Nederland. De aanpak en voordelen zijn in grote mate gelijklopend aan die van Afterpay. Billink klopt zich echter op de borst dat ze een acceptatiegraad van meer dan 90% hebben.

Billink

 

Belangrijk om weten is dat geen enkele aanbieder van achteraf betalen al jouw klanten zal aanvaarden. Om het risico in te perken voert Billink aan de hand van slimme technologie een bliksemsnelle analyse uit van de klant. Op basis van deze analyse zal een deel van de klanten doorverwezen worden naar een andere betaalmethode.

Ook bij Billink mag je rekenen op een uitstekende klantervaring voor de bezoekers van jouw webshop. Het bestelproces is uitermate eenvoudig en de communicatie gebeurd via e-mail en de Billink app. Ook Billink staat garant voor meer omzet in jouw webshop.

Een andere straffe stoot van Billink is dat ze voor zakelijke orders bestellingen tot 10 000 euro accepteren. Wanneer jij veel zakelijke klanten hebt is dit zeker een troef om rekening mee te houden. Zakelijke kanten kunnen met vertrouwen grote aankopen doen. Dit vergroot de positieve effecten van betalen na ontvangst nog meer.

Easy Payment Services staat garant dat jij voor zowel Billink als Afterpay de beste tarieven krijgt.
Ontdek ook Klarna, achteraf betalen! 

Spring op de trein van achteraf betalen

De omzet van jouw webshop zal meteen toenemen door achteraf betalen aan te bieden. Een groter aandeel van de bezoekers van jouw webshop plaatst een bestelling. Bezoekers van jouw webshop veranderen sneller in terugkerende bezoekers. De gemiddelde waarde van een bestelling stijgt.

Je loopt geen enkel risico op wanbetaling Alle risico’s op wanbetaling worden overgenomen door bijvoorbeeld Billink of Afterpay. Veel webshop eigenaars zien liever meteen hun geld. Toch is deze betaalmethode de beste garantie om betalingen te ontvangen. In tegenstelling tot creditcards loop je hier geen risico op cashbacks.

Alleen Easy Payment Services heeft zo’n groot aanbod. Wij voorspellen dat deze vorm van betalen de komende jaren sterk zal groeien. Dit is het moment om aan boord te springen met jouw webshop. Vandaag is klanten laten betalen na de bestelling een concurrentieel voordeel. Morgen wordt dit eenvoudig weg onmisbaar voor elke webshop.

Graag meer informatie?

Grijp dit concurrentiële voordeel en spring op de trein van meer klanten, grotere bestelling en meer omzet. Begin nu met achteraf betalen toe te staan in jouw webshop. Neem vandaag nog via onderstaand contactformulier contact met ons op. Wij beantwoorden graag al jouw vragen en zorgen voor een voorstel op maat van jouw webwinkel.

Nog vragen? Contacteer ons!