Mobiel betalen

Mobiel betalen is een betaalmethode die steeds populairder wordt. Iedereen maakt gebruik van betalingen met een smartphone en het is ondenkbaar om een winkel te hebben die dit type betalingen niet aanvaard! Niet alleen voor online betalingen, maar ook voor betalingen in de winkel, is het mobiele betaalsysteem de ideale oplossing. Apple Pay, Google Pay en andere NFC betaalmethoden zijn handig, snel en veilig. Ook voor jouw onderneming is mobiel betalen een betaalmethode die toekomstgericht is en waarmee je vandaag al meer klanten kan overtuigen.

Ontdek hier nog andere cashless betaalmogelijkheden 

Mobiel betalen

Wat is mobiel betalen juist?

Mobiele betalingen zijn reguliere betalingen die cashless verlopen. De betalingen worden doorgevoerd via de smartphone of smartwatch van je klant. Dit type betalingen vervangt de betaling met cash, cheques of fysieke betaalkaarten. De mobiele betaaltechnologie vervangt op efficiënte wijze al deze andere betaalmethoden.

Jouw klanten voeren de betalingen door via een app die ze op hun mobiele telefoon hebben geïnstalleerd. Dat kan de mobiele app van hun eigen bank zijn, maar het kan net zo makkelijk een app als Google PayApple Pay of PayConiq by bancontact zijn.

Welke voordelen zijn er verbonden aan mobiel betalen?

Betalen met NFC of een smartphone biedt ontzettend veel voordelen, zowel voor je klanten als voor jezelf als zaakvoerder. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Aanvaard betalingen met kredietkaarten
  • Aanvaard betalingen met een variëteit aan betaalmethoden zonder dat je daar extra moeite voor moet doen
  • Alle betalingen zijn meteen gedigitaliseerd
  • Hou het overzicht in één oogopslag in je digitale dashboard
  • Kortere wachttijden aan de kassa
  • Snelle bediening van klanten en snelle verwerking van betalingen

Wil je jezelf graag wat verder verdiepen in de vele voordelen die deze betaalmethode met zich meebrengt? Lees dan zeker onze blog over hoe je contactloos betalen het best aanpakt voor jouw zaak.

Twee populaire mobiele betaalmethodes

Om mobiele betalingen te ontvangen als ondernemer kun je gebruik maken van 2 verschillende methoden. De meeste ondernemers kiezen voor één van deze technieken, maar je kunt ze ook allebei integreren!

Betalingen met QR code

Betalingen met een QR code zijn snel en makkelijk te implementeren. Bij deze betaalmethode wordt een QR code gekoppeld aan jouw betaalterminal. Deze QR code stel je zichtbaar ten toon in je onderneming op een manier die het best past bij jouw zaak. De klant scant de QR code in met een betaal app en bevestigt de betaling op de smartphone. Op het moment dat de klant de betaling bevestigt, zie jij het bedrag al verschijnen op je kassa.

Betalingen met een QR code worden meestal doorgevoerd door gebruik te maken van de mobiele app van een specifieke bank waarbij klant is aangesloten.

Betalingen met NFC

NFC of Near Field Communication betalingen lijken heel erg op de contactloze betalingen met een betaalkaart. In dit geval houdt de klant geen bankkaart naast je betaalterminal, maar wel een mobiele telefoon met NFC functie. Voor deze betaling moet je klant ook een specifieke app installeren op de smartphone.

NFC betalingen worden vaker uitgevoerd met specifieke apps als Google Pay of Apple Pay.

Hoe kan je mobiele betalingen ontvangen als ondernemer?

Om mobiele betalingen te ontvangen, maak je gebruik van een betaalterminal die ook NFC of Near Field Communication betalingen kan verwerken of van een betaalterminal die gekoppeld wordt aan een QR code.

Zowel onze vaste- als mobiele betaalterminals kunnen gebruikt worden voor het ontvangen van mobiele betalingen. Deze betaalterminals zijn uitermate geschikt voor het ontvangen van mobiele betalingen:

Mobiel betalen aanbieden voor jouw onderneming?

Wil je ook meer betaalmogelijkheden aanbieden aan jouw klanten? Mobiel betalen is een interessante aanvulling op je huidige betaalsysteem. Bekijk alvast onze beschikbare betaalterminals en kies het model dat het best past bij jouw onderneming.

Heb je meer vragen of ben je op zoek naar de perfecte betaaloplossing voor jouw specifieke set-upNeem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier. We bekijken graag, samen met jou, de mogelijkheden en helpen je verder met professioneel advies op maat!

Nog vragen? Contacteer ons!