Klarna

Klarna zag het levenslicht in 2005 in Stockholm. In 2014 slokten ze het Duitse SOFORT op en zo werden ze marktleider op vlak van online betalen. Klarna is bijgevolg een grote Europese speler op vlak van betalingsverwerking. Hun grote doel is de online shop-ervaring te verbeteren. Want een betere ervaring door het aanbieden van achteraf betalen leidt tot meer klanten en meer omzet.

Ontdek onze andere betaalmogelijkheden

Klarna achteraf betalen

 

 

Inzetten op beleving

Voor webshops wordt het steeds moeilijker zich te onderscheiden van de concurrentie. Een belangrijke factor hierbij is de klantbeleving. Wat betreft e-commerce zet Klarna zich in om deze ervaring te optimaliseren.

Ze doen dit door middel van een app die ook via jouw browser werkt. Zodra een consument aangemeld is, onthoudt de app jouw voorkeuren. Hierdoor verliezen jouw klanten mindere tijd met het invullen van hun gegevens. Klarna minimaliseert het aantal kliks dat nodig is om tot een aankoop over te gaan. Vooral op mobiele apparaten zoals smartphones heeft dit een grote invloed op de verkoop.

Ze gaan resoluut voor een “Smooth” shopervaring door verschillende betalingsopties te integreren op één plaats. Jouw klant logt eenvoudig in bij zijn eigen bank, met zijn eigen bankgegevens, in de app. Alles voelt daardoor bijzonder vertrouwd.

Deze shop-ervaring wordt voortdurend geanalyseerd. Hun experts bestuderen zorgvuldig met welke wijzigingen hun klanten meer omzet kunnen halen. Zo haal jij steeds het meeste uit jouw webshop. Klarna toevoegen aan jouw internetkassa is bijzonder interessant.

 

Smooth is ook veilig

Zelfs met directe betalingen loopt het wel eens mis. Je wordt het slachtoffer van doelbewuste fraude of een betaling wordt teruggevorderd. Dit wil je niet meemaken maar het kan elke webshop overkomen. We raden elke webwinkel aan voldoende aandacht te besteden aan veiligheid. Met Klarna dek je jezelf alvast in voor fraude- en kredietrisico’s.

Ook voor de consument is Klarna veilig. Op geen enkel moment worden de bankgegevens van de consumenten opgeslagen. Ze hanteren de hoogste veiligheidsstandaarden en ontving hiervoor de nodige labels.

Bovendien bieden ze aankoopbescherming voor consumenten. In bepaalde gevallen zijn zo ook de klanten verzekerd van hun aankoop. Dit zorgt voor een toename in vertrouwen wat dan weer leidt tot een hogere verkoop.

Contacteer ons

 

Een Zweedse gigant

Sinds de overname van SOFORT werd de Klarna group marktleider in Europa. Ze bedienen 190.000 webwinkels en verwerken 1.000.000 transacties per dag. In totaal zijn ze in 17 landen actief. De aangeboden betaalmogelijkheden voor webshops variëren van land tot land.

Je mag er dus zeker van zijn dat ze bij Klarna weten waar ze mee bezig zijn. In Zweden hebben ze niet alleen verstand van zelfbouwpakketten voor meubels. Ze weten ook hoe je een webshop runt.

 

Veel gestelde vragen
#Klarna achteraf betalen

We merken dat achteraf betalen veel vragen oproept, zowel bij klanten als ondernemers.
Daarom willen we je graag verder helpen door de meest gestelde vragen over Klarna te verduidelijken.

 

1. Wat is Klarna achteraf betalen juist?

Met de ‘Betaal Later’ optie van Klarna geef je jouw klanten de mogelijkheid om tot 30 dagen na hun aankoop de betaling over te maken. Op die manier kunnen ze hun aankoop eerst uitproberen zonder daar meer voor te betalen.

Ook wanneer je klanten ervoor kiezen om meteen te betalen, bied je hen een kopers bescherming. Deze betaaldienst is bovendien niet enkel beschikbaar voor webwinkels, maar ook voor fysieke winkels.

 

 

2. Hoe werkt het precies?

Klarna installeren in je fysieke winkel of webshop is niet moeilijk. Je mag je verwachten aan een snelle onboarding en integratie. Daarna zie je alle transacties in 1 overzichtelijk dashboard.

Achteraf betalen van Klarna geeft een zorgeloze en makkelijke manier om zelf te kiezen hoe en wanneer ze willen betalen. De mogelijkheden zijn erg breed, zowel op gebied van betaalkaarten, als op gebied van tijdstip van betalen. Als verkoper ontvang jij wel meteen je betaling, terwijl je klanten die zelf pas later uitvoeren.

De betaalservice optimaliseert ook het betalingsproces voor je klanten. Er moet minder vaak geklikt worden en de betaling wordt doorgevoerd in de persoonlijke app op de smartphone van de koper. Deze snelle en makkelijke manier van betalen, zorgt voor een verhoogd conversiepercentage.

 

3. Hoeveel kost Klarna voor mijn webshop?

Klarna biedt een Premium betaalservice waar een heleboel voordelen aan vastzitten. Dit premium model zorgt voor een betere klantervaring en een betere conversie ratio voor zowel je webshop als je fysieke winkel. Bovendien bieden ze een complete risicoverzekering voor wanbetaling, terugvordering en fraude. Het is dus meer dan een simpele betaalservice. Met Klarna zie je jouw verkoop ook effectief stijgen.

Achteraf betalen is een systeem dat op maat van jouw noden wordt aangepast. Jij kiest welke opties en mogelijkheden je nodig hebt. Wil je weten hoeveel deze betaalservice exact kost voor jouw webshop? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

4. Wanneer is Klarna interessant?

Klarna is interessant voor eigenaars van een webshop of fysieke winkel. Wil je graag deze extra voordelen zien in je eigen onderneming?

 • Hogere klanttevredenheid
 • 15 tot 25 % stijging in conversies
 • Meer betaalopties aanbieden
 • Betalingen ontvangen van over de hele wereld
 • Je klanten in enkele klikken laten betalen
 • Fraude en risico verzekering
 • Gebruik maken van een systeem dat ook door grote bedrijven gebruikt wordt

Klarna is interessant voor iedere ondernemer die graag vooruitgang wil boeken en een duidelijk groei wil waarnemen. Behalve een goede betaaloptie, zorgen ze ook voor een heleboel extra aspecten die jouw bedrijf zullen doen openbloeien.

5. Kan ik Klarna gebruiken zonder app?

Als verkoper kun je Klarna eventueel gebruiken via je dashboard, maar het is zeker een goed idee om de app te installeren.

Je klanten moeten de app installeren en een profiel aanmaken om gebruik te maken van de kredietmogelijkheden.

5.1 Kan ik Klarna makkelijk integreren in mijn webshop?

Bijzonder makkelijk!

Klarna kan makkelijk geïntegreerd worden in vaak gebruikte webshops, zoals ShopifyWooCommerceMagento en andere online winkels. Ze zorgen voor de automatische update van je software.

5.2 Welke webwinkels maken momenteel gebruik van Klarna?

Klarna werkt momenteel reeds samen met duizenden webshops, waaronder vele grote spelers op de markt, een bewijs dat het systeem degelijk in elkaar zit en veel voordelen biedt.

Dit zijn enkele van de bekende webwinkels waar Klarna mee samenwerkt:

 • H&M
 • Ticketmaster
 • Zara
 • AliExpress
 • Nike
 • Superdry
 • Swarovski
 • Ikea
 • Adidas
 • En nog veel meer

Je vindt hier een handig overzicht van de webwinkels waar je terecht kunt voor achteraf betalen van Klarna.


Nog vragen? Contacteer ons!